Site-uri și aplicații pentru WWW

Aplicații (8)


Baza de date

Stabilirea secțiunilor care vor avea conținut dinamic

Aplicația pe care urmează să o dezvoltăm se bazează pe scenariul în care trebuie să transformăm un site static într-unul dinamic. Asta presupune analiza amănunțită a conținutului și luarea deciziilor care privesc identificarea acelor zone care sunt predispuse dinamizării și a altor zone care pot rămâne statice. Justificarea unui site dinamic (adică unul care citește datele pe care le afișează dintr-o bază de date) este posibilitatea întreținerii lui de către proprietar, fără a fi nevoie de asistență permamentă din partea unui informatician pentru a adăuga date noi sau a edita datele existente.

Acestă analiză detaliată a site-ului ITCorner ar trebui însă să ne fie un fel de "ghid" pentru transformarea oricărui site într-unul având pagini generate dinamic. Și, desigur, să ne clarifice funcțiile aplicației în arhitectură client-server utilă proprietarului site-ului pentru a întreține baza de date necesară funcționării acestuia.

Analiză:

 1. Zone statice pot rămâne secțiunile:
  • #about
  • #counts
  • #sevices
  • #why-us
  • #faq
  • #contact
  • și, evident, #main, nav și #footer


 2. Secțiunea la care se poate renunța:
  • #pricing
 3. Secțiunile care vor deveni dinamice vor fi:
  • #portfolio
  • #team

Adaptați textele din secțiunile statice. Pentru o trecere cât mai lină de la șablon la site real, puteți păstra denumirile secțiunilor, având în vedere că în acest caz specific (single page) se folosește saltul la diverse secțiuni.

După analiza site-ului și identificarea zonelor care vor afișa informații în mod dinamic se poate trece la crearea bazei de date.


TOP

Baza de date itcorner

In continuare vor fi identificate informațiile pe care le vor afișa secțiunile dinamice și va fi structurată baza de date.

Secțiunea portfolio

Această secțiune conține proiecte împărțite pe categorii. Dacă analizăm modul de afișare și filtrare: știm ca va trebui să creăm un tabel categorii care trebuie să conțină denumirea categoriei (propunerea noastră ar fi design, marketing, web) și filtrul folosit pentru afișare selectivă (filter-app, filter-card și filter-web, pe care le putem redenumi, de exemplu, filtru-design, filtru-marketing, filtru-web).

Un al doilea tabel, proiecte, la prima vedere trebuie să conțină fotografia, numele și categoria din care face parte.

Dar dacă dorim să dezvoltăm și descrierea completă atașată unui proiect, trebuie să analizăm și pagina detaliată. Șablonul descărcat oferă și un model de pagină detaliată (portfolio-details.html). Această pagină conține trei imagini de dimensiuni mai mari asociate unui proiect selectat, titlul proiectului, o descriere, categoria, clientul, data realizării și un link către proiectul finalizat.

In codul sursă identificăm aceste elemente:

Tabelele necesare:


Secțiunea team

Această secțiune conține fotografia angajaților și informații despre aceștia: numele, funcția și legături către paginile lor de social media (facebook, twitter, instagram si linkedin)

In codul sursă identificăm aceste elemente:

Tabelele necesare:

TOP

Crearea tabelelor

Pentru a putea crea baza de date și tabelele aferente, porniți serverul de baze de date MySQL din panoul de control xampp-control.exe.

Porniți aplicația phpMyAdmin și creați baza de date itcorner și tabelele categorii, proiecte, functii și angajati:


TOP